Programma

Dit jaar is Wereld Oceaan Dag niet de dag die je misschien van Sea First gewend bent, namelijk een dag met alleen maar sprekers en enkele stands waar je leuke dingen kunt zien en kopen. Er worden weliswaar zeer interessante lezingen gegeven door mensen die geheel op eigen manier met de oceaan en zeewier bezig zijn en daar graag meer over willen vertellen maar verder is het vooral een leuke belevenis. Er zullen kookdemonstraties zijn en er staan verschillende standhouders die mooie zeewierproducten hebben.

Lisette Kreischer, schrijfster van kookboeken als ‘Non-fish-a-lishious’ en het onlangs uitgebrachte ‘Groente uit zee’, zal tijdens Wereld Oceaan Dag kookdemonstraties geven om u te inspireren, en te laten zien hoe je zeewier op een heerlijke manier bereiden kan.

LisetteKreischer

en niet alleen Lisette Kreischer maar ook Bert Baanders en Angelika Lukas zullen een kookdemonstratie geven.

Bert Baanders maakte ruim 20 jaar geleden kennis met de zeewieren van de Atlantische kusten in Frankrijk. Dit werd het begin van de ontwikkeling van verse zeewierproducten voor gebruik in alle gerechten en met brood. “Zeewier is superfood uit de zee, rechtstreeks op je bord!”

Angelika Lukas is sinds kort de onderneming Engelwortel gestart, voor ontwikkeling van workshops en woon- en activiteitenbegeleiding aan huis.
Onderdeel van Engelwortel is Eet Lekker Mee, een huiskamerrestaurant in Gouda, waar je regelmatig kunt aanschuiven voor een geheel vegan viergangendiner.
Eet Lekker Mee bestaat sinds 1 november 2013, sinds ze deelnam aan de Vegan Challenge. Sinds die tijd kookt zij geheel plantaardig en is erg enthousiast om anderen daarmee kennis te laten maken.

Er is honger in de wereld, maar wist je dat je de bijna 7,4 miljard mensen die nu op onze planeet wonen, van perfecte eiwitten zou kunnen voorzien als we zeewier zouden verbouwen op een oppervlakte van ongeveer drie maal Nederland in onze onmetelijk grote oceaan!? Dat deze eiwitten gezonder zijn dan dierlijke eiwitten!? Dat dit op een zeer duurzame manier kan, zodat onder de drijvende zeewierculturen nieuwe ecosystemen kunnen ontstaan, waar vissen en andere zeedieren veilig kunnen leven omdat er daar niet gevist mag worden!?

Dat meer zeewierteelt kan betekenen dat de vleesconsumptie vermindert, mensen weer gezonder kunnen worden en regenwouden weer aangeplant kunnen worden!?
Dat hierdoor meer CO2 opgenomen kan worden en meer zuurstof geproduceerd kan worden!?
Dat we van zeewier ook papier kunnen maken en zelfs zeer duurzaam en biologisch afbreekbaar plastic!?

Kortom, redenen genoeg om naar Wereld Oceaan Dag 2016 te komen!
Het belooft een interessante en gezellige dag te worden!

Toegang is GRATIS

Wereld Oceaan Dag zal plaatsvinden op 5 juni 2016 in “The Budget Hotel” in Hazerwoude-Rijndijk

programma Wereld Oceaan Dag 

Sprekers Zaal
11.30 Opening Wereld Oceaan Dag door Dos Winkel
11.40 Lezing Dos Winkel  “De rol van zeewier bij klimaatverandering”
12.10 Wereldpremière animatiefilm Sea First
12.30 Lezing Koen van Swam  “De Noordzeeboerderij, naar een zeewiersector in Nederland”
13.15 Lezing Marieke Brown  “Zeewier, wat kún je ermee?”
14.00 Lezing Toine Wilke “Minder E-nummers, méér zeenummers”
14.45 Lezing Mark Kulsdom  “Saving the oceans one burger at the time!”
15.30 Extra aankondiging
15.45 Lezing Femke den Haas en Ric O’Barry
16.15 Q&A Ric O’Barry
16.45 Slotwoord Dos Winkel

Kook Demonstraties
11.45 Lisette Kreischer

13.30 Bert Baanders

15.30 Angelika / Engel Wortel

kinderprogramma
kinderhoek met creatieve activiteiten
geopend van 11.40 tot 16.30

Markt
met vele leuke kraampjes met verschillende producten van o.a. zeewier geopend van 11.00 tot 17.00

Zeewiertentoonstelling
doorlopend van 11.00 tot 17.00

GROENTE uit ZEE (zonder vlees en vis) blijkt een groot succes. Een prachtig, nuttig en duurzaam cadeau! Met heldere recepten, mooie verhalen en prachtige foto’s.

Verkrijgbaar in onze webshop voor €25,00 (hiermee steunt je Sea First)

facebooktwitter

informatie

Vrijwilligers

Hoofdsponsor

logo-amanprana

sea first

logo-seafirst

Copyright © 2016  All rights reserved